top of page

 

Mare parte din aceste articole sunt scrise de Carleta Tiba, pentru site-ul Astrocafe. Multumim Nicoleta Svarlefus pentru ca ai oferit aceasta posibilitate!

 

 

Persona sau Imagine?

 

Persona este tot ceea ce esti si ce vei fi atunci cand nu iti pasa de ce spun cei din jur.

Persona este o creatie vie si generativa. Esti cine esti  tu si creezi orice vrei sa fii in functie de energia momentului si nu iti pasa de ce crede lumea. Creezi persona atunci cand esti cameleon si poti fi orice, fara sa ramai blocat in nici un rol. Gandeste-te la actori: unii dintre ei pot juca orice rol si nu pastreaza acelasi stil de la un rol la altul. Altii si-au creat o anumita imagine si nu "pot" trece dincolo de ea.Te invit  sa te uiti  la politicieni  si la alte "vedete"  si sa vezi care functioneaza din persona si care nu.

 

Persona iti da posibilitatea sa arati diferite parti al tale si iti permite sa fii cine esti tu, fara sa te definesti.

 

Imaginea este ceea ce crezi ca ar trebui sa fii si este o constructie, este ceea ce vrei sa vada ceilalti ca esti si, in timp, incepi sa crezi ca este ceea ce esti. Crezi ca esti imaginea pe care o prezinti lumii si traiesti conform acelei imagini. Este o fatada cu o singura dimensiune. Si, este necesar sa te judeci non stop pe tine deoarece incerci sa iti pastrezi imaginea. Adica, in loc sa fim cine suntem, punem o imagine despre ce credem noi ca ar trebui sa fim pentru a demonstra ca suntem acel lucru. Cand esti in imagine esti “mort”, nu esti cine esti, nu ai spatiu sa respiri, nu ai ocazia sa joci alt rol decat cel care ai decis ca ar trebui sa fii. Nu ai ocazia sa te amuzi si sa te  simti plin de viata atunci cand esti imaginea ta. E ca si cum iti pui haine frumoase dar nu te joci pentru a nu te murdari..sunt mai valoroase hainele nepatate decat starea de bine in care le murdaresti, le sifonezi, le dai jos oricand.

 

Persona este generativa si te expansioneaza, imaginea te limiteaza la maxim.

 

Sunt persoane care, dupa dupa ce se casatoresc, incep sa recurga la imagine in loc sa continue sa  fie persona. Alte ori, intri in casatorie sau relatie ca imagine si iti ia multa energie sa iti mentii imaginea, toata energia ta ducandu-se in acea directie. Daca ti se pare ca nu ai suficient de multa energie si nu te simti bine fiind “TU” intreaba-te: “Folosesc imagine sau persona?”

 

De multe ori, dataorita faptului ca suntem constienti de ce proiecteaza lumea asupra noastra legat de ce crede ea ca ar trebui  sau ar fi potrivit sa fim, in acord cu varsta, sexul, jobul, nationalitatea, etc, incepem sa devenim acel lucru care este asteptat de la noi. Sau, sunt situatii in care ceilalti ne desemneaza un rol sau imagine si apoi proiecteaza asupra noastra sa fim acea imagine iar noi ne conformam, fara sa fim foarte constienti de acest lucru. 

 

Imaginea este ce arati lumii, si iti da alegeri minime, persona este cine alegi sa fii si iti da alegere infinita. Cand alegi persona, viata ta se poate deschide in moduri nebanuite, pe care imaginea nu ar putea sa o aduca.

 

Cand folosesti persona iti poti crea orice rol, in functie de ce vrei sa creezi in lume si in viata ta, ca viata ta. Cand folosesti imagine, poti crea doar rolul care ai decis ca esti, bine definit, constant, neschimbat.

 

In lumea in care traim este incurajata imaginea, si esti considerat nebun sau ciudat atunci cand esti schimbator. Si totusi, geniile lumii, au folosit aproape mereu persona.

 

Vrei sa distrugi si sa decreezi in totalitate toate imaginile pe care le-ai creat? Multumesc! Right and wrong, good and bad, POC and POD, all 9, shorts, boys and beyonds.

 

Vrei sa alegi ceva diferit? Doar pentru o zi?..apoi, iti poti crea o noua imagine ; )

 

Este viata ta! Tu ce alegi? Persona? Imagine?

 

Dincolo de Abuz

 

Fiecare dintre noi purtam in corpul si in constiinta noastra energia abuzului. Exista numeroase forme de abuz pe care le-am trait si pe care le-am blocat in corpul si constiinta noastra si pe baza carora, multi dintre noi  ne cream viata.

 

Exista abuz fizic pe care ceilalti il fac fata de noi sau pe care noi il facem corpului nostru. Atunci cand mancam ceva ce corpul nu vrea sa manance, aceasta poate fi o forma de abuz. Atunci cand nu ne intrebam corpul daca, ce si cat vrea sa manace acaesta este o forma de abuz. Atunci cand facem sporturi care ne chinuie corpul acesta este o forma de abuz. Atunci cand suntem judecati sau cand ne judecam corpul, acestea sunt forme de abuz. Atunci cand facem diete ciudate si chinuitoare, fara sa ne intrebam corpul daca le vrea, aceasta reprezinta o alta forma de abuz.

 

Exista apoi si abuzul mental pe care noi il facem asupra noastra si pe care ceilalti il fac asupra noastra. Critica, judecata, respingerea sunt forme de abuz. Atunci cand nu ne oferim ceea ce ne dorim in viata, aceasta este o alta forma de abuz. Atunci cand ceilalti nu ne permit sa fim ceea ce suntem sau cand noi nu ne permitem sa fim ceea ce suntem, aceasta este o forma de abuz.

Exista si abuz emotional pe care noi il facem asupra noastra sau pe care ceilalti il fac in ceea ce ne priveste. 

Exista abuzul monetar, atunci cand ne abuzam cu lipsa banilor sau cu faptul de a nu avea usurinta in ceea ce priveste banii.

Exista si abuz spiritual, prin care am fost dezimputerniciti de religii, culte, scoli, universitati, organizatii.

Exista abuz sexual atunci cand nu ne intrebam corpul cine este potrivit pentru noi sa avem sex cu si atunci cand sexul nu este ceva ce ne hraneste corpul si ne expansioneaza. 

 

Negiljenta este o forma de abuz, alcoolismul este o forma de abuz. Atunci cand suntem in preajma persoanelor care au forme de abuz in sistemul lor, acestea ne influenteaza si pe noi. 

 

Toate aceste forme de abuz la care ne-am supus sau am fost supusi exista in corpurile noastre si ne blocheaza sa avem usurinta totala cu corpul si de a avea alegere totala in viata. De multe ori nici macar nu suntem cognitiv constienti ca aceste forme de abuz sunt prezente si ca ne contureaza viata si alegerile. De multe ori continuam sa perpetuam abuzurile, de la cele mai evidente la cele mai subtile, asupra noastra si asupra celorlalti.

 

Este posibil sa traiesti o viata libera de abuz? Este posibili sa eliberezi complet aceasta energie din constiinta ta? Cum ar fi lumea daca nu am mai purta si nu am mai perpetua aceasta energie?

 

Primul pas este sa ne intrebam: 

 

Cum ma abuzez, pe mine si corpul meu?

Cum ii abuzez eu pe cei din jur? Care sunt formele evidente de abuz si care sunt formele subtile de abuz pe care le fac?  

 

Cum ar fi sa traiesc o viata libera de abuz?

Cum ar fi lumea daca as trai liber de abuz?

De ce ar fi nevoie pentru a elibera complet energia abuzului din viata mea?

 

Pentru cei interesati sa foloseasca instrumentele Access Consciousness pentru a elibera energia abuzului din viata lor, puteti gasi mai multe informatii aici:

 

http://www.carletatiba.com/#!access-consciousness/c1t44

 

Cum ar arata viata ta si lumea fara energia abuzului?

 

O viata "DINCOLO DE ABUZ" este o posibilitate care exista si pe care o poti alege!

 

 

 

O Realitate diferita cu Corpul- cu Usurinta, dincolo de Suferinta!

 

Iata cateva intrebari care sa ne ofere mai multa constientizare legat de ce e posibil cu corpul nostru. 

Este corpul nostru ceea ce ni s-a spus ca este? Suntem noi ceea ce ni s-a spus ca suntem sau ceea ce am concluzionat ca suntem? Te identifici tu cu corpul tau? 

Faptul de a avea un corp fizic este o bucurie sau o limitare pentru tine? Ai creat tu o comunicare cu corpul tau? Cat de des asculti la nevoile corpului si cat de constient esti de informatiile pe care ti le furnizeaza? Te-ai gandit vreodata ca perceptiile din corpul tau nu sunt  ceea ce ai decis tu ca sunt  si ca ele sunt informatii despre tine si despre lumea din jurul tau? Te-ai gandit vreodata ca durerea fizica poate fi modul in care corpul iti atrage atentia asupra a ceva ce nu vrei sa stii? 

Consideri tu faptul de avea un corp fizic o limitare si o sursa de suferinta in viata ta? Te consideri tu o victima in legatura cu corpul tau? 

Cat de multe judecati ai la adresa corpului tau? Cat de multe judecati pun ceilalti asupra corpului tau? Te-ai gandit vreodata sa iti intrebi corpul cum vrea sa arate si sa te deschizi sa primesti aceasta informatie? 

Punctele de vedere ne creeza realitatea. Toate punctele de vedere pe care le avem creeaza rigiditate in corp. Cu cat avem mai multe puncte vedere fixe, cu atat cream mai multa rigiditate in corp. 

Judecatile pe care le avem la adresa corpului nostru creeaza in corp mai mult din acea judecata. De exemplu, atunci cand spui: ce gras sunt, corpul tau va crea mai mult din ceea ce judeci. Atunci cand spui ce urat sunt, corpul va crea mai multa uratenie. 

 

Si daca ai putea sa creezi o Realitate diferita cu corpul tau?

 

Cum ar fi daca ai alege diferit? Cum ar fi daca ai incepe sa ii multumesti corpului ca iti permite sa existi in aceasta lume? Cum ar fi daca in loc de judecata ai oferi recunostinta, ingrijire si iubire corpului tau? Cum ar fi daca ai incepe sa fii mai atent  

la nevoile corpului si la semnalele acestuia? Cum ar fi daca in loc sa fie o limitare corpul ar deveni un instrument care sa te ajute sa ai o viata implinita, sa contribuie la crearea a mai multa constienta pentru tine si sa fie o contributie la crearea vietii pe care o alegi? 

Cum ar fi daca ai recunoaste si ai primi darul pe care il reprezinta corpul pentru tine, fiinta infinita care esti? 

Cum ar fi daca nu ar mai fi nevoie sa creezi boala si suferinta in corpul tau si cum ar fi daca ai putea sa generezi corpul in loc sa il distrugi?

 

Toate aceste lucruri sunt posibile. Poti incepe sa creezi o noua realitate cu corpul tau atunci cand iesi din lumea concluziilor, punctelor de vedere fixe si a judecatilor si accesezi spatiul posibilitatilor infinite. 

 

Intrebarea este unul din instrumentele care iti deschide usa spre toate aceste posibilitati. Cum ar fi daca in locul unei concluzii si a unei judecati ai pune o intrebare despre ce este posibil? Cum ar fi daca ai incepe sa iti eliberezi corpul de toate limitarile pe care le-ai blocat in el? Ce ar fi posibil atunci? 

 

Access Bars si procesele de corp Access Consciousness faciliteaza eliberarea inconstientei, limitarilor, suferintelor blocate in corp. Ele sunt modalitati prin care poti incepe sa ai usurinta si comuniune cu corpul tau si prin care poti incepe sa iti generezi corpul in loc sa il distrugi. 

 

Un instrument simplu pe care sa il folosesti este acesta: De cate ori ai o durere in corp intreaba: Este aceasta durere a mea? Daca raspunsul este nu, atunci trimite durerea inapoi de unde a venit cu constiinta atasata. Daca raspunsul este da, intreaba: Corpule ce vrei sa imi spui cu aceasta durere? 

Poate parea simplu, dar atunci cand incepi sa practici aceste intrebari vei incepe sa descoperi modalitatea in care corpul comunica cu tine si vei incepe sa folosesti informatiile primite pentru a crea posibilitati diferite, cu Usurinta, dincolo de limitare si suferinta. Vei incepe sa iti asumi responsabilitatea asupra sanatatii tale si sa incepi sa stii ca ai capacitatea de a schimba situatii neplacute in corpul tau. Vei lasa deoparte ideile celorlalti despre sanatate si vei incepe sa te increzi din ce in ce mai mult in cunoasterea ta.

 

Un alt instrument pentru a crea mai multa usurinta cu corpul este intrebarea: Ce energie, spatiu si constiinta pot fi pentru a avea usurinta totala si comuniune cu corpul meu? 

Spune-o de mai multe ori si vezi ce se intampla..

 

 

CE REALITATE, DINCOLO DE ACEASTA REALITATE VREI SA CREEZI?

 

Te-ai intrebat vreodata ce este o realitate?

Cel putin doua persoane care se aliniaza sau rezista la un un punct de vedere creaza o realitate. Cum ar fi daca ai avea realitatea ta si nu ai mai avea nevoie ca altcineva sa o valideze? Ce ai crea ca si realitate pentru tine? Cat din ceea ce faci si din ceea ce esti este pentru a valida realitatile pe care ceilalti le-au format despre tine? Cat de mult validezi la cei din jur ceea ce au creat ca si adevar despre ei si despre viata lor? Cat de mult iei aceasta realitate ca adevarata si ca unica realitate? Ce altceva ar fi posibil daca nu ai face acest lucru?

Cum vrei sa fie realitatea ta? Cum ar fi viata ta daca ai renunta la nevoia de a fi validat si de a fi inteles de catre ceilalti? Cum ar fi daca ai urma: “Doar pentru mine, doar de amuzament, fara sa fie nevoie sa spun nimanui”?

Ce realitate, dincolo de aceasta realitate vrei sa creezi?

 

 

CARE ESTE CAPACITATEA TA DE A PRIMI?

 

Ce inseamna pentru tine a primi? A primi un cadou, un compliment, o recunoastere, o validare? Te-ai gandit vreodata ca tot ceea ce este in viata ta reflecta disponibilitatea pe care o ai in a primi? Poate in minte iti spui ca ai vrea sa ai mai mult: o viata mai mare si mai frumoasa, mai multi prieteni, mai multa iubire, mai multa prosperitate, mai multe calatorii, mai mult succes. Intrebarea este: Esti tu dispus sa primesti toate aceste lucruri in viata ta, indiferent de forma in care vin ele? Dar daca a primi inseamna a primi TOT ceea ce vine spre tine si tot ceea ce ESTI? Esti tu dispus sa primesti judecatile celor din jur, mizeria, coruptia, boala, singuratatea, furia? Esti tu dispus sa primesti frumusetea si maretia a ceea ce esti dar si ceea ce tu numesti “ urat si rau” in tine? Fiecare lucru pe care il judeci si pe care nu il primesti reduce capacitatea ta de a primi in toate aspectele vietii. Cine ai fi daca ai primi totul fara nici un punct de vedere? Cum ar  fi viata ta daca ai fi dispus sa te primesti pe TINE? Cum ar fi daca ai primi si ai exprima darul care ESTI in lume? 

Access Bars, acum prezent si in Romania, este un instrument dinamic care deschide capacitatea de a primi. A primi cu adevarat este un lucru foarte rar pe planeta Pamant. Cei mai multi oameni nici nu stiu ce inseamna acest lucru. Atunci cand eliberezi judecati, puncte de vedere, convingeri, atitudini, capacitatea ta de a primi si de a fi se expansioneaza. De fapt, tu eliberezi ceea ce nu permite stralucirii care esti sa FIE. Dupa o sedinta de bars te simti mult mai clar, in pace, plin de posibilitati iar lumina vietii radiaza din tine. Corpul tau invata sa primeasca din nou si incepi sa te deschizi sa primesti contributia tuturor lucrurilor si tuturor oamenilor... cu recunostinta. Atunci cand tu faci acest lucru, atunci cand tu te deschizi sa primesti, vei inspira pe cei din jur sa aleaga sa primeasca. Esti cine esti si TRANSFORMI lumea. Cat de mult esti dispus sa primesti din tot ceea ce are acest Univers de oferit? Cat de mult te primesti pe TINE? Daca de fapt, TU esti ceea ce ai cautat mereu si nu ai gasit?

 

 

Depresia....Access Bars, o metoda eficienta? Fara medicatie? Cu Usurinta, spre Bucurie?

 

Depresia este o conditie foarte des intalnita in intreaga lume. Ea poate varia de la forme usoare precum lipsa dorintei de viata, oboseala, apatie, pana la situatii de disperare extrema, atacuri de panica, ganduri de sinucidere. E posibil sa observi cum, doar citind aceste randuri, poti percepe energia greoaie pe care cuvantul depresie o aduce in constienta. De multe ori, cei diagnosticati cu depresie urmeaza tratamente lungi si li se ofera perspective sumbre. De multe ori, persoanele cu astfel de manifestari sunt de fapt persoane foarte constiente, care percep cu usurinta campurile de energie ale celor din jurul lor si asuma in mod eronat ca sunt ale lor. O simpla intrebare precum:” Este aceasta emotie a mea? “ poate deschide usa spre constientizarea faptului ca peste 98% din gandurile si emotiile pe care le percepem nu sunt ale noastre. Ele sunt precum o mare de energie pe care noi o percepem si despre care concluzionam ca este a noastra sau, ca este cine suntem. Un instrument foarte simplu care sa ne scoata din aceasta situatie este acesta: Atunci cand te trezesti cu sentimentul ca nu vrei sa traiesti, ca nu ai chef de nimic si ca esti foarte obosit pune intrebarea : Sunt aceste emotii, ganduri,sentimente si senzatii al mele? As alege eu sa am aceste ganduri si emotii?

 

Daca ai crescut alaturi de o persoana cu predispozitie spre depresie este posibil sa fi incercat sa vindeci acea persoana si, este posibil sa fi incercat sa vindeci sau sa schimbi acea energie. In sinea ta stiai ca oamenii pot fi veseli si ca viata poate fi usoara si nu puteai sa intelegi de ce ar alege cineva sa fie trist si deprimat. Cu inima deschisa ai incercat sa faci tot ce stiai sa schimbi acea situatie. Dar daca starea de depresie este o alegere? Dar daca nu era vina ta ca acea persoana era nefericita? Vrei sa eliberezi acum tot ce ai decis ca esti sau nu esti datorita acestui lucru? Multumesc! Si daca de fapt continui sa faci acelasi lucru si in ziua de astazi, cu alte persoane din viata ta, sperand ca in cele din urma vei reusi ce nu ai reusit in copilarie? Este acum timpul sa renunti la aceasta povara si sa vezi ca nu depinde de tine? Multumesc ! 

 

Cum ar fi daca ar exista metode usoare si eficiente pentru eliberarea de depresie?

Cum ar fi daca am putea facilita pe cei cu depresie spre bucurie si spre posibilitati diferite?

 

O procedura dinamica de transformare care a ajutat un numar mare de persoane cu simptome de depresie sa se vindece cu usurinta este Access Bars. Aceasta tehnica, ce consta din atingerea usoara a unor puncte de pe cap, poate fi invatata si practicata cu usurinta, inclusiv de catre copii. In fiecare zi facilitatori si practicieni Access Bars din intreaga lume creaza miracole in viata clientilor lor  folosind aceasta metoda, participand in acelasi timp  la crearea unei lumi noi, constiente. Metoda poate fi folosita pentru orice situatie neplacuta si limitativa de sanatate sau de viata, inclusiv in depresie.

 

Esti interesat sa facilitezi acest proces pentru cei din jurul tau? Esti interesat sa devii creatorul unei lumi constiente folosind aceasta metoda dinamica de transformare? 

 

CERI TU SA AI MAI MULT? INSTRUMENT ACCESS, INTREBAREA: Cum poate fi si mai bine de atat?

 

Ceri tu sa ai mai mult? Instrument Access, intrebarea: Cum poate fi si mai bine de atat?

Unul din lucrurile trecute cu vederea de cei mai multi oameni este acela de a folosi in viata de zi

cu zi : “Cere si vei primi”. Uitam sa cerem Universului ceea ce vrem sa avem sau, uneori, nici nu stim ca putem face acest lucru. Avem capacitatea de a participa constient in crearea propriei realitati iar faptul de a cere  sa apara in viata noastra ceea ce vrem sa cream este parte din proces.

Uita-te la viata ta, in toate aspectele ei si intreaba-te: Ce anume nu am cerut sa am? Este ceea ce am ceea ce  imi doresc sa am? Ce vreau sa cer de la Univers astazi si in fiecare zi? Ce vreau sa cer de la mine astazi si in fiecare zi?

Un instrument Access Consciousness care iti poate permite sa te antrenezi in a cere este intrebarea : “Cum poate fi si mai bine decat atat?” pentru orice lucru “ bun” sau “rau” care vine in viata ta. De exemplu : cineva iti da o veste proasta, sau ceva neplacut se prezinta in viata ta, pune intrebarea: “Ce poate fi si mai bine de atat?” ..si vezi ce se intampla. Sau, cand ceva minunat se prezinta in viata ta, in loc sa concluzionezi: “Uau, e cel mai minunat lucru pe care l-am trait!”,  pune intrebarea: “ Cum devine si mai bine de atat?” Ceri in acest fel Universului sa deschida si mai multe posibiltati in viata ta. Nu o faci din nemultumire si lipsa de recunostinta ci din constientizarea faptului ca poti cere si ca vei primi.

Cum devine si mai bine de atat? Ce altceva este posibil? 

 

 

 

DOUA CATEGORII DE OAMENI PE PLANETA?....Ai observat ca exista doua categorii de oameni pe planeta?

 

Unii cred ca au dreptate mereu, sunt foarte siguri pe ei si cred ca daca ai face ce iti spun ei si daca nu ai mai fi asa ciudat si diferit  totul ar merge bine in viata ta. Din punctul lor de vedere viata este suferinta si durere si nu ai de ales, trebuie sa accepti. Aceste persoane se plang mereu de viata lor si nu fac nimic pentru a o schimba. Ei ii judeca pe ceilalti neincetat si nu se gandesc o clipa ca ar putea fi sursa a ce exista in viata lor. Atunci cand te afli in preajma lor nu te simti confortabil, ba mai mult, simti ca e ceva in neregula cu tine. Ei pot face acelasi lucru tot timpul fara sa se plictiseasca sau fara sa incerce sa schimbe ceva.

 

O alta categorie de oameni este reprezentata de cei care se judeca pe sine non stop si care cred ca e ceva in neregula cu ei. Acestia nu inteleg cum de nu pot fi la fel cu ceilalti  oameni si cum de nu pot trai in limitare. Ei cauta mereu ceva mai bun, ceva diferit, ceva nou, se plictisesc repede si schimba locul de munca destul de des iar cand ajung intr-un loc de munca isi imbunatatesc si perfectioneaza munca foarte repede. Ei percep judecatile celorlati cu usurinta si spun ca ei sunt cei care judeca. Se cred de pe o alta planeta si au mereu senzatia ca au nimerit intr-un loc gresit, ca locul lor nu e aici. Isi pun mereu intrebari si cauta mereu mai mult. 

 

Care tendinta e mai prezenta in tine? Aceea de a avea dreptate mereu sau aceea de a crede ca e ceva in neregula cu tine si ca trebuie sa te schimbi? 

 

Nici o categorie din cele de mai sus nu e mai buna decat alta, ci doar diferita. Atunci cand suntem constienti de diferenta dintre noi si realizam ca acest lucru este de fapt darul nostru in aceasta lume, incepem sa proclamam, sa iubim si sa exprimam ceea ce suntem si sa ii  lasam pe ceilalti sa faca acelasi lucru. Renuntam sa ne mai impotrivim celorlalti si permitem tuturor punctelor de vedere sa existe fara nevoia de a ne alinia si accepta sau reactiona si rezista.

Cum ar fi aceasta lume daca nu ne-am mai compara, daca nu ne-am mai judeca si daca nu i-am mai judeca pe ceilalti? 

Cum ar fi daca am lasa diferenta dintre noi sa ne inspire si sa ne bucure? 

Ce ar fi daca am alege acest lucru acum?  

Ce lume am putea crea impreuna?

Primul pas in schimbare este constientizarea. Cand ai constientizat diferenta poti face o alegere diferita.

 

 

VREI MAI MULTA USURINTA IN VIATA TA? FOLOSESTE ACEST INSTRUMENT ACCESS CONSCIOUSNESS

 

Mantra Access Consciousness este: Totul in Viata vine la mine cu Usurinta, Bucurie si Glorie. Glorie inseamna : expresie exuberanta si abundenta.

 

Foloseste aceasta mantra de 10 ori dimineata la trezire si de zece ori seara la culcare si vezi ce se schimba in viata ta. Aceasta nu este o afirmatie. O poti folosi in orice situatie din viata ta: cand esti in trafic, cand esti suparat, cand nu stii ce sa faci si nimic nu functioneaza. La fel cu celelalte instrumente Access Consciousness, o folosesti si vezi ce se intampla, fara a avea o agenda asupra a ceea ce ar trebui sa se intample..cu curiozitate, precum un copil care a primit o noua jucarie si care acum o exploreaza..

 

Exemple de ce a creat aceasta mantra in viata altora: 

 

Un tata ingrijorat de fiul lui care se droga si care lipsea de acasa a folosit aceasta mantra 2 ore in sir, nestiind ce altceva ar putea face ..a doua zi, fiul a venit la el si i-a spus ca are nevoie de ajutor.

 

O femeie a folosit aceasta mantra in trafic pentru a alunga plictiseala..drumul, care de obicei era foarte aglomerat la acea ora, de aceasta data a fost foarte lejer..

 

O sotie furioasa a folosit aceasta mantra de nenumarate ori pana sa ajunga acasa unde se prevedea o discutie furtunoasa..sotul a intampinat-o cu cina pregatita si cu un zambet pe buze..

 

Vrei sa testezi acest instrument si sa vezi ce poate crea in viata ta?

 

Este timpul acum pentru mai multa Usurinta in viata ta? Si ceva Bucurie? Si mai multa Exuberanta si Abundenta?

 

PUNCTUL DE VEDERE ITI CREAZA REALITATEA.   Este timpul sa traiesti constient?

 

Te-ai gandit vreodata la faptul ca punctul de vedere iti creaza realitatea? Daca ai punctul de vedere ca viata este grea, cum o sa fie viata ta? Daca tu consideri ca banii se fac greu si se duc repede, cat de multi bani vei avea si cat de usor ii vei obtine? Daca tu crezi ca esti lipsit de valoare, cat de valoros te vei simti? Dar daca nici unul din aceste puncte de vedere nu este adevarat? Si daca punctele de vedere pe care le ai nici macar nu sunt ale tale? Si daca poti alege un punct de vedere total diferit? Dar daca ai intoarce toate punctele de vedere pe care le ai la 180 de grade? Cum ar arata viata ta? Te invit sa folosesti urmatorul instrument Access Consciousness: Este un punct de vedere interesant ca am acest punct de vedere. De exemplu:

Este un punct de vedere interesant ca nu sunt inspirata. Este un punct de vedere interesant ca sunt suparat. Este un punct de vedere interesant ca simt durere in picior. Este un punct de vedere interesant ca vreau o relatie. Si lista poate continua: E un punct de vedere interesant ca... Foloseste acest instrument pentru fiecare gand, emotie, senzatie, situatie din viata ta si vezi ce se intampla. Cand cei din jur ti se adreseaza, spune-ti in minte: Este un punct de vedere interesant. Si poti sa te amuzi cand cineva este foarte serios cu punctul sau de vedere, stiind ca este doar un punct de vedere interesant.

Cum ar arata viata ta daca totul ar fi un punct de vedere interesant? Cate puncte de vedere nu sunt de fapt ale tale? Daca ai avea alegeri infinite ce puncte de vedere ai alege? Cum ar arata viata ta daca ai avea toate punctele de vedere? Hmm, e un punct de vedere interesant..

 

 

 

CINE AI FI DACA AI FI TU?

 

Suntem atat de acoperiti de punctele de vedere ale familiei, prietenilor, societatii, cartilor, invatatorilor, maestrilor spirituali, incat realizam intr-o zi ca nu mai stim cine suntem, ce este de fapt al nostru, cum am vrea sa arate viata noastra. Ajungem sa descoperim ce ne place traind ce nu ne place. Toate aceste puncte de vedere pe care le-am“ cumparat” din jur ne impiedica sa vedem ce e posibil pentru noi, luand trecutul si parerile celor din jur ca referinta pentru ce vrem sa fim si sa avem.
Cum ar fi daca ai avea din nou claritate despre ce esti? Cum ai vrea sa traiesti? Ce ai vrea sa creezi? Cum ar fi daca ai trai intr-o curiozitate continua despre ce este posibil? 
Ce ai alege sa fii si sa creezi daca ai avea bani nelimitati? Ce ai alege sa fii, sa creezi si sa ai daca ai avea timp nelimitat? Daca ai avea posibilitati infinite ce ai alege sa fii, sa creezi, sa ai? Ce ai alege sa fii, sa creezi, sa generezi daca nu ar fi nimic de reparat la tine si la lumea din jurul tau ? Daca ai fi TU cine ai FI? Daca ai fi TU unde ai FI?
Dar daca scopul vietii este acela de a te simti bine si de a crea o realitate care functioneaza pentru tine, indiferent de ce se intampla in jur? Cum ar fi daca nu ai mai avea nevoie de lectii, de suferinta, de misiuni si de scopuri inalte? Dar daca viata ar putea fi usoara, cu umor, cu voie buna, cu posibilitati, cu recunostinta si cu prezenta totala? Cum ar fi daca ai renunta total la judecata de sine si la a-i judeca pe ceilalti ? Ce te opreste sa faci acest lucru ACUM? Cum ar fi viata ta daca ai alege aceste lucruri? Ce ai crea in lume prin alegerile tale? Este timpul acum sa spui DA vietii, DA pentru tine, DA pentru posibilitati infinite? 

 

 

TI-AI DORIT INTOTDEAUNA O BAGHETA MAGICA CU CARE SA ITI SCHIMBI VIATA? FRAZA DE CURATARE ACCESS FUNCTIONEAZA PRECUM O BAGHETA MAGICA!

 

Ce este fraza de curatare? Ei bine, e un instrument dezvoltat de Gary Douglas, fondatorul Access Consciousness. Cu acest instrument poti schimba, repede si cu usurinta, tot ce nu functioneaza in viata ta. Ce face fraza de curatare? Ea te imputerniceste sa eliberezi limitarile pe care le-ai creat, cerind energiei sa mearga la momentul in care limitarea a fost creata si sa o elibereze. E ca atunci cand tragi o carte de la baza unui castel din carti de joc si intreaga constructie se prabuseste ca urmare a acestui lucru. Este greu sa o folosesti? Nicidecum! Ca orice instrument Access Consciousness, cheia este sa fie usor si sa fie in  joaca. Primesti instrumentul si il folosesti! Explorezi schimbarile pe care le produce in viata ta...fara atasament si fara asteptari, cu curiozitate si prezenta. Trebuie sa intelegi ce inseamna pentru ca ea sa functioneze? Nu! Acest instrument este conceput astfel incat sa depaseasca mintea cognitiva si sa mearga direct la energia care creaza o anumita situatie, pentru a o curata. Este nevoie sa stii limba engleza pentru a functiona? Nu! De fapt, s-a observat ca ea functioneaza si mai dinamic la cei care nu stiu limba engleza, deoarece sunteaza mintea logica. Trebuie sa crezi in metoda  pentru a functiona? Nu! Unul din targetele Access este acela de a te elibera de sisteme de credinta si de a functiona in schimb din cunoasterea pe care o ai in moment. Folosesti fraza de curatare si vezi ce se intampla!  Nu poti face rau cu ea si nu poti gresi. Tu esti cel care a creat viata pe care o ai, tu esti cel care o poate schimba. E responsabilitatea ta, e bucuria ta si Access Consciousness iti da si instrumentele cu care sa o faci. Ce poate fi si mai bine de atat?

Iata cum suna fraza de curatare: Right and wrong, good and bad, POC and POD, all 9, shorts, boys and beyonds.

Ce este fraza de curatare Access? 

Pe scurt, ea face ca tot ce am creat inconstienta si limitare in viata noastra sa dispara. 

 

Foloseste-o, inainte de a trage orice concluzie!

Cum o folosesti? Iata cateva exemple:

 

Tot ce ma impiedica sa am claritate in aceasta situatie, distrug si necreez in totalitate. Right and wrong, good and bad, POC and POD, all 9, shorts, boys and beyonds.

Toate punctele de vedere pe care le am legat de bani, distrug si necreez in totalitate. Right and wrong, good and bad, POC and POD, all 9, shorts, boys and beyonds.

Cand te deranjeaza ceva la o anumita persoana, spune: distrug si necreez in totalitate toate situatiile in care am facut acelasi lucru sau am fost precum aceasta persoana. Right and wrong, good and bad, POC and POD, all 9, shorts, boys and beyonds.

Ce imi place la situatia de victima? Right and wrong, good and bad, POC and POD, all 9, shorts, boys and beyonds.

Esti curios sa testezi acest instrument Access Consciousness? Ce posibilitati se pot deschide in viata ta ca urmare a acestui lucru? Este acum timpul sa ai viata pe care ti-ai dorit mereu sa ai?

 

 

CE AI DECIS CA NU ESTE POSIBIL?

 

 

Care sunt lucrurile care ai decis ca nu le poti schimba? Sunt aceste lucruri legate de corpul tau, de relatiile tale, de capacitatile si talentele tale, de nationalitate, de sex, de viata ta in general? Sau, care sunt lucrurile pe care le-ai luat ca adevar absolut si nici macar nu te mai intrebi daca pot fi schimbate? Dar daca nu exista adevar absolut? Te invit sa explorezi care sunt aceste lucruri in viata ...ce ai decis ca nu poti schimba?  Pune apoi intrebarea: Este acest lucru adevarat? Cum ar fi daca acest lucru ar putea fi schimbat? Intrebarea deschide usa spre posibilitati, concluziile si deciziile inchid orice alte posibilitati. Cum ar fi daca nu ar exista un adevar valabil pentru toata lumea? Ce ar fi daca orice ar fi posibil? Ce ai vrea sa schimbi la tine, la corpul tau, la viata ta? Cine iti spune ca nu poti? Al cui punct de vedere este acela? Al tau? Al altcuiva? Altceva? Ce ai stiut mereu ca poti sa schimbi, sa fii si sa faci?  Vrei tu sa incepi sa functionezi in intrebare si din posibilitati in loc sa functionezi  prin concluzii, decizii, convingeri, puncte de vedere fixe? Cum ar arata viata ta daca ai avea alegeri infinite in fiecare clipa? Dar daca Totul este opusul a ce pare sa fie si nimic nu este opusul a ce pare sa fie?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole: Instrumente Access

POTENTA SAU PUTERE? CAT DE DES ESTI IMPUTERNICIT?

 

In realitatea in care traim, puterea este asociata frecvent cu putere asupra a ceva din exterior sau asupra cuiva, asociata cu banii, cu statutul social sau cu faima.

In Access Consciousness, puterea adevarata este numita potenta. Potenta este  capacitatea de a schimba orice si CAPACITATEA DE A ALEGE. Potenta inseamna ca, doar fiind cine esti cu adevarat, devii catalizatorul care schimba totul in jur: FII TU SI SCHIMBI LUMEA.

Suntem antrenati inca de mici sa fim neputinciosi. Cum? Ni se spune ca profesorii stiu mai mult decat noi, parintii stiu mai mult decat noi, medicii stiu mai mult decat noi, oamenii de stiinta stiu mai mult decat noi, liderii din orice domeniu stiu mai mult decat noi. Este acest lucru adevarat? Cat din ceea ce STIM cand suntem mici este invalidat? De cate ori suntem intrebati ce STIM si suntem ascultati? Dar daca un copil nu este altceva decat o fiinta infinita intr-un corp mic? Dar daca avem access in fiecare clipa  la toata informatia care a existat in univers? Daca avem punctul de vedere ca nu stim, acest access nu este disponibil. Dar daca tu stii ce este potrivit pentru tine in orice situatie, fie ea de viata sau de sanatate? Dar daca nu mai astepti de la cei din jur sa iti spuna ce este bine pentru tine? Si daca incepi din nou sa te increzi in tine, mai presus de oricine altcineva? Si daca atunci cand iei si ceri informatii din exterior alegi sa fii cel care STIE ce sa faca cu acele informatii si ce e adevar pentru tine? Cate persoane din jurul tau te imputernicesc sa stii ca stii si sa accesezi ceea ce stii? Dar daca astazi ai face o alegere diferita si nu ai mai lasa pe nimeni sa iti spuna ce este potrivit pentru tine?

Toate raspunsurile pe care le primim sunt limitari. Toate persoanele care ne ofera raspunsuri ne desimputernicesc. Inseamna acest lucru ca nu mai cerem informatii din exterior? Nu! Inseamna ca cerem informatii, le primim, si stim ce e adevarat si potrivit pentru noi. Un instrument Access usor de folosit si care ne antreneaza in a accesa ceea ce stim este: atunci cand te surprinzi spunand “Nu stiu” , alege sa pui intrebarea: “ ce stiu eu despre acest lucru?” Si lasa constientizarea acestei intrebari sa vina..atunci cand va veni, si asa cum va veni.

Cea mai mare putere pe care o avem este aceea de A ALEGE. Cat de des si cat de constient folosesti aceasta putere? Cum ar arata viata ta si lumea in care traim daca ai alege sa fii potenta care schimba totul in jur? 

Este acum timpul sa alegi sa fii liderul vietii tale? Viata ta este responsabilitatea si bucuria ta! Ce alegi? Cum ii tratezi pe ceilalti? Ii imputernicesti sa stie ce stiu? 

 

 

Relatiile... ceva ce adauga vietii tale sau “ parte din viata ta”?

 

Relatiile reprezinta unul din modurile in care functionam in aceasta realitate. Relatia reprezinta distanta dintre doua persoane; relatia de  cele mai multe ori reprezinta separare de ceilalti si de noi. Relatie inseamna de fapt opozitie, tu opus mie. 

Care sunt relatiile primordiale din viata ta? Sotul, prietenul, mama, tatal, sora, fratele, copilul, prietena, prietenul, pisoiul, catelul, casa in care locuiesti, masina pe care o conduci? Ce s-ar intampla daca ai pierde una din aceste relatii? Daca “a pierde” una din aceste relatii inseamna pentru tine a pierde bucuria de a trai, inseamna ca ai facut aceste relatii parte din viata ta, prin urmare, cand “le pierzi” pierzi parte din viata ta. Dar daca in loc de a face relatiile parte din viata ta le faci ceva ce adauga o anumita calitate si energie vietii tale? Cea mai mare parte a suferintelor din realitatea in care traim se datoreaza relatiilor. Foarte putini oameni aleg sa faca relatiile un element care le expansioneaza viata in toate aspectele. Putine persoane creaza bucurie, pace, amuzament, posibilitati noi in relatii. Cei mai multi oameni aleg posesivitatea, lupta, excluderea celorlalti, teritorialitatea, renuntarea de sine in relatii. Dar daca altceva este posibil in zona relatiilor? Si daca relatiile pot deveni parte din celebrarea vietii pe pamant? Sau, o oportunitate de a crea comuniune, frumusete, recunostinta si placere a simturilor? Exista o alta posibilitate in relatii si exista instrumente usor de aplicat care te ajuta sa creezi aceste relatii. Este acum timpul pentru “ Totul in viata vine la mine cu Usurinta, Bucurie si Glorie” si in zona relatiilor? E viata ta, e responsabilitatea ta, e bucuria ta sa o creezi asa cum vrei. Ce alegi sa creezi?

 

 

Care sunt prioritatile din viata ta? Pe lista ta de prioritati, pe ce loc te afli tu?

 

Daca te uiti la alegerile pe care le faci clipa de clipa poate deveni clar care sunt prioritatile din viata ta. Prioritatile sunt lucruri care ai decis ca vrei sa fii si sa faci. S-ar putea ca nici macar sa nu mai fii constient de aceste prioritati. Este cumva prioritatea ta nevoia  de a fi bun? Prioritati pot fi lucruri precum: sa fii placut sau recunoscut de catre ceilalti, sa ai succes, sa faci bani, sa ai lucruri frumoase in viata ta, sa fii destept, sa fii parinte bun, sotie iubitoare si dedicata, sot de incredere, copil cuminte si silitor, prieten bun, sa fii sanatos. 

Te-ai gandit tu ca orice prioritate este de fapt o limitare? Mai mult decat atat, multi dintre noi nu ne punem pe noi ca si prioritate in viata nostra. De multe ori ii punem pe ceilalti ca si prioritati in viata nostra iar daca ne uitam atent noi nici nu existam in schema vietii noastre. Dar daca alegi sa nu mai lasi prioritatile sa te defineasca? Si daca nu le mai faci mai mari decat tine? Ce ai avea in locul prioritatilor? Alegere infinita!

 

 

 

Joc

Te invit la un joc..Pentru ce suma esti dipus sa vinzi toate limitarile din viata ta?

 

Ma ofer sa cumpar de la tine toate punctele de vedere pe care le ai, toate deciziile, toate convingerile, toate raspunsurile, toate tehnicile de vindecare, toate instrumentele de dezvoltare personala, toate mantrele, toate invataturile din toate scolile si religiile, toate concluziile pe care le ai. Gandeste la o suma pentru care vrei sa le vinzi. De fapt, nu te gandi, doar intreaba si vezi ce cifra iti vine imediat in minte..

Intelegerea este ca, dupa ce le-ai vandut, imi apartin si nu mai ai voie sa le iei inapoi. Daca vrei sa le iei inapoi trebuie sa imi platesti un milion de dolari..chiar daca e numai pentru una singura..

Si conditia e sa le vinzi pe toate, nu doar o parte din ele..

Care este suma pe care esti dispus sa le vinzi?

: )

Sa presupun ca ai descoperit pretul pentru  care esti dipsus sa vinzi “valiza” cu toate deciziile, toate convingerile, toate raspunsurile, toate tehnicile de vindecare, toate instrumentele de dezvoltare personala, toate mantrele, toate invataturile din toate scolile si religiile, toate concluziile pe care le ai...intr-un cuvant, pretul pentru toate limitarile tale... Ei bine, si acum ce facem?

 

Mai intai, poti sa vezi cu claritate cat de mult valorizezi ce ai colectat.. si, este foarte posibil ca o sa vrei sa le dai drumul doar daca vei primi acea suma de bani in schimbul lor...sau, dupa ce vei plati acea suma pentru a scapa de ele..

Chiar ti-as recomanda sa continui acest “joc” si, sa gasesti pe cineva care sa iti cumpere limitarile ( asta in cazul in care esti suficient de norocos si ai cerut o suma mica pe ele ). Dupa ce le vinzi nu vei mai avea nici un “sprijin” in ele si te vei gasi in lumea posibilitatilor infinite si a incertitudinii infinite..acesta ar putea fi inceputul vietii tale. Aici, in acest spatiu, vei avea la dispozitie doar intrebari, alegeri, posibilitati si contributie..adica, aventura vietii...ceea ce probabil ai cautat mereu, si ai rezistat cu indarjire sa alegi.

Cei mai multi dintre noi pretuim ideile, concluziile, experientele, adevarurile, convingerile pe care le-am acumulat de-a lungul vietii. Le ducem cu noi ca pe o zestre, pe unele le mai pierdem pe drum dar multe le pastram, nerealizand ca ele sunt lucrurile care ne limiteaza sa fim tot ceea ce suntem si sa alegem mai mult. Lucrurile pe care le consideram ca le avem “rezolvate”, “perfecte sau bune” in viata noastra sunt de fapt lucrurile care ne pot limita cel mai mult... deoarece, cu concluziile trase, am inchis usa spre mai mult. In acel sector din viata noastra ne vom stopa sa mai punem intrebari, sa mai cream posibilitati noi. Cu lucrurile care nu merg atat de bine e mai usor, ele ne deranjeaza si, de cele mai multe ori, alegem sa le schimbam..

 

Eliberare de demoni...cu usurinta, spre posibilitati diferite!

 

Demonii sunt entitati aduse pe Pamant pentru control. In timp ei ajuns sa ne controleze multe aspecte alte vietii, fara sa fim constienti de acest lucru. De fiecare data cand spunem ca un anumit lucru ni s-a intamplat si nu recunoastem ca am participat la crearea lui, invitam demoni sa ia controlul vietii noastre. De cate ori auzim o voce care ne spune ca nu suntem sufiecienti de buni, ca nu putem face un anumit lucru, putem intreba daca sunt demoni care ne vorbesc. Oamenii care se considera victime sau neputincioase, de multe ori, au invitat demoni sa le conduca viata atunci cand au decis ca sunt victime. Demonii sunt folositi de oameni si pentru a-i controla pe ceilalti. Ei pot fi eliberati cu usurinta folosind urmatorul instrument Access Consciousness:

Ne conectam cu toti demonii din viata noastra si cu toti demonii din jurul nostru si le cerem: Intoarceti-va de unde ati venit fara sa va mai intoarceti la mine si in realitatea aceasta vreodata! Rostiti aceasta fraza de mai multe ori consecutiv, pana simtiti o usurare si o eliberare. Putem face acest lucru de fiecare data cand surprindem o voce care ne impiedica sa facem ceva sau atunci cand simtim energii ciudate in jur. Putem deasemeni sa ne conectam cu toti demonii care sustin politicienii, guvernantii, liderii actuali si putem cere ca toti demonii legati de acele persoane sau institutii sa plece folosind fraza de mai sus de mai multe ori.

Nu e nevoie sa facem din acest lucru ceva dramatic sau semnificativ. Emotiile exagerate invoca de multe ori demoni. E foarte simplu si rapid. Putem face acest lucru in fiecare zi sau cand dorim sa contribuim mai multa usurinta in jurul nostru. 

De exemplu, acum, ne putem conecta cu toti demonii legati de situatia de la Rosia Montana si le cerem: Intoarceti-va de unde ati venit fara sa va mai intoarceti la noi si in aceasta realitate vreodata! Multumesc!

Faptul ca am invitat demoni sa ne conduca viata nu ne face persoane rele sau de condamnat. Este doar o alegere facuta fara prea multa constientizare. Oricand putem alege din nou fara a ne invinovati inutil si fara a crea drama in jurul acestui subiect. Acelasi lucru e valabil si referitor la ceilalti. Nu e nevoie sa acuzam sau sa facem judecati. Intrebarea este : Ce alegere diferita pot face acum si ce ar contribui mai mult in crearea unei noi realitati, dincolo de judecata, emotii, drama, separare? 

Si sa ne amintim mantra: “ Totul in viata vine la mine cu usurinta, bucurie si glorie” pe care sa o rostim ori de cate ori viata nu este perceputa ca fiind usoara.

 

 

Sunt copiii ceea ce credem ca sunt sau sunt ei fiinte infinite in corpuri mici?

 

In realitatea in care traim suntem antrenati sa ii protejam pe copii, sa gandim in locul lor, sa le spunem ce sa faca, sa ii invatam sa judece lucrurile in bine/rau, frumos/urat, placut/neplacut etc. Cei mai multi dintre noi, inca de mici am inceput procesul de anulare a cunoasterii proprii, a renuntarii de sine..incet, incet, am uitat cine suntem, ce vrem si ne-am fortat sa ne potrivim intr-o realitate care, de multe ori, nu avea nici un sens pentru noi. Incet, incet, curiozitatea, bucuria vietii, joaca au fost inlocuite de seriozitate, conformare, ambitie, competitie, invidie, gelozie. Incet, incet, am descoperit ca traim o viata care nu ni se potriveste, si care nu are nimic de-a face cu noi.

 

Inca de la nastere incep sa fie proiectate tot felul de puncte de vedere si judecati asupra copiilor: “e un copil frumos”, “seamana cu mama, cu tata, bunica sau bunicul”, “e un copil trist”, “e un smecher”, “e prea obraznic”, “e tacuta”,” e rusinos”. Prea putini sunt cei care realizeaza ca aceste proiectii sunt niste energii trimise in jurul copilului pe care acesta le percepe. Sunt copii care aleg sa reziste punctelor de vedere si sunt copii care aleg sa le creada. In ambele cazuri ei vor incepe sa uite cine sunt si vor incepe sa devina altcineva, prin opozitie sau prin acceptare la ce li se spune ca sunt. Cum ar fi daca am alege sa nu mai proiectam puncte de vedere si judecati asupra copiilor? 

Care ar fi cateva instrumente pe care sa le folosim cu copiii pentru a-i imputernici sa fie cine sunt, sa stie ca stiu si sa stie ce stiu? Iata cateva exemple:

Atunci cand un copil iti pune o intrebare, in loc sa ii dai un raspuns, il intrebi: Tu ce stii despre acest lucru? Si, daca iti spune ca nu stie, ii poti spune: Si, daca ar fi sa stii, ce ai sti?

Alt instrument este sa ii intrebam cat mai des pe copii despre ce stiu, ce percep, cum cred ei ca ar trebui sa fie lumea, despre visele lor, despre ce stiu ei ca este posibil. Pentru a le permite sa se deschida si sa exprime aceste puncte de vedere e nevoie sa nu le judecam ca fiind ciudate, imposibile, fantezie sau prostie. Acest lucru ii va ajuta sa stie ca parerea lor e importanta, ca nu sunt nici mai putin si nici mai mult decat noi si ca sunt o contributie in lume. 

Alt instrument foarte folositor este ca in loc sa implantam un copil cu frica sa il invatam sa fie constient si sa vada ce anume creaza alegerile lui. De exemplu, cand vrea sa faca ceva ce noi consideram periculos il putem face constient de rezultate si ii putem spune, “e alegerea ta”! 

Putem invata copiii de mici sa fie raspunzatori de modul in care vor sa isi creeze viata si ii putem invata sa faca alegeri pentru ei. Ii putem invata sa fie constienti de corpul lor si sa dezvolte o comunicare cu acesta. Aici intervine disponibilitatea ”adultilor” de a permite copilului sa stie si sa aleaga pentru el. Aici intervine rolul parintelui de a-l invata pe copil sa aiba incredere in el si in alegerile lui. Poate fi unul din cele mai mari daruri pe care il poti face unui copil. In loc sa inveti copilul sa se increada in tine ca parinte sau ca “adult” il inveti sa se increada in el, stiind ca nu trebuie sa fie perfect si ca esecul nu exista... ca alegerea creaza constientizare, ca, poate alege din nou, poate alege diferit.

Si daca ai creste copilul asa cum ai fi vrut sa fii crescut si nu asa cum ai fost crescut?

Si copiii creaza viitorul. Este acum timpul sa ii intrebam ce lume vor sa creeze? Este acum timpul pentru un rol de parinte care imputerniceste copilul sa stie, sa aleaga si sa fie tot ceea ce este? Suntem noi deschisi sa recunoastem cand copiii sunt si stiu mai mult decat suntem noi dispusi sa stim si sa fim? Ce realitate ar crea toate aceste alegeri?

 

 

Care este diferenta dintre Judecata si Constientizare?

 

Ce inseamna sa judeci? Inseamna sa decizi ca ceva este bun sau rau, frumos sau urat, placut sau neplacut, etc. De cele mai multe ori folosesti ca repere pentru aceste judecati puncte de vedere care nici macar nu sunt ale tale, adica nu ai facut o alegere constienta sa ai acele puncte de vedere. Ele pot fi punctele de vedere ale familiei, regiunii, tarii, grupului, societatii in care traiesti. 

Ce simti in corp atunci cand faci o judecata? Relaxare, expansiune, usurinta, posibilitati?  Sau simti contractie, aparare, separare? Te simti apropiat, in uniune cu lucrul sau cu persoana pe care o judeci sau te simti in opozitie si separare?

Ce simti in corp atunci cand esti judecat? 

Dar daca fiecare judecata pe care alegi sa o creezi, produce o soliditate in corpul tau care te separa de tine si de lume? Dar daca o judecata pe care o creezi te separa de persoana pe care o judeci si te impiedica sa o vezi in totalitate, pentru ceea ce este? Dar daca acest lucru se intampla si atunci cand te judeci pe tine?

Ce este constientizarea? Este atunci cand observi ceva la tine, la o anumita persoana sau la o anumita situatie. Fara sa judeci ca fiind bine sau rau. Poti observa un corp frumos fara sa judeci. Poti observa cum stau lucrurile intr-o situatie si poti observa ce creaza acele lucruri, fara sa fie nevoie sa judeci. Ce simti in corp atunci cand ai o constientizare? E spatiu, usurinta? E un sens de posibilitate si uniune?

 

Judecata creaza separare, constientizarea nu! Cand alegi sa judeci, creezi acea energie si o vei regasi in viata ta in viitor, sub diferite forme.  Judecata iti distruge viata si nu o creaza. Acesta este lucrul pe care vrei sa il creezi? Ce altceva ar fi posibil daca nu ai alege acest lucru? Posibilitati infinite?

 

Access Consciousness, prin Access Bars, clase de Procese pentru corp, clase de fundatie si Nivel 1, iti ofera instrumente usoare prin care sa eliberezi judecatile din viata ta, din corpul tau, din viitorul tau. Folosind aceste instrumente vei avea USURINTA, BUCURIE SI GLORIE (expresia exuberantei si abundentei) in a trai constient si a-ti crea viata constient, dincolo de judecata si separare, in uniune si posibilitati infinite.

E viata ta! Ce alegi? Este acum timpul pentru tine sa ai “ Totul in viata vine la mine cu Usurinta, Bucurie si Glorie”?

 

 

Fraza “nebuna”-instrument bun de avut in cutiuta de “prim ajutor”..si nu numai.

 

Ai avut tu situatii in care mintea refuza sa se opreasca? Si, ma refer aici la mintea ta sau la mintea altor persoane din jur.

Sunt nopti in care ai dori sa te odihnesti dar somnul nu vrea sa vina?

Mergand pe strada, ai intalnit tu persoane “nebune” a caror prezenta te-a facut sa evaluezi posibilitatea de a sta la distanta?

Ai fost tu in situatii in care nu puteai intelege ce vorbea persoana din fata ta, chiar daca vorbeati aceeasi limba?

Ai avut vreodata o stare interioara de conflict sau ai fost in preajma cuiva cu astfel de stare?

Ai dori tu sa ai un instrument pentru situatii care par fara iesire?

Lucrezi intr-un spital de psihiatrie sau traiesti alaturi de persoane cu “boli psihice” si ai vrea sa ai mai multa usurinta in interactiunea cu ele?

Iata doar cateva dintre situatiile in care poti folosi acest instrument Access Consciousness.

Te invit sa fii creativ, sa il folosesti si in alte situatii, si apoi sa ne povestesti de experienta ta.

 

Iata acum ” fraza nebuna”:

TOTUL ESTE OPUSUL A CE PARE SA FIE, NIMIC NU ESTE OPUSUL A CE PARE SA FIE.

Cum folosesti aceasta fraza?

Ei bine, in oricare din situatiile de mai sus, repeti in minte aceasta fraza... de cateva ori..tu stabilesti de cate ori.

Cand este vorba despre o alta persoana, poti face acelasi lucru: spui fraza in minte de cateva ori ...sau, poti sa o spui cu voce tare... la alegere..

Care sunt posibilitatile infinite de a folosi acest instrument?.. si de a te amuza in acelasi timp?

 

 

Esti tu constient ca durerile din corpul tau pot fi semnale de la Pamant care iti cere contributia?

 

Am fost invatati sa concluzionam ca orice durere din corpul nostru este o problema, o boala, ceva ce trebuie sa reparam...Dar daca in foarte multe dintre cazuri nu este asa?

Ai tu o durere sau o lipsa de usurinta in corp care a aparut fara o cauza de care sa iti aduci aminte? Ai incercat sa dai de cap la o situatie de sanatate si nici un specialist sau vindecator nu a reusit sa identifice ce este, sau, ai avut rezultate pentru o perioada si apoi problema a revenit? Unul din instrumentele Access Consciousness care poate facilita mai multa usurinta in aceste situatii si pe care te invit sa il folosesti este : Atunci cand ai o durere in corp, de orice fel, sau o lipsa de usurinta precum palpitatie, stare de greata, durere de cap,  pune urmatoarea intrebare, ” Este aceasta durere a MEA, a ALTCUIVA sau ALTCEVA? Cand pui aceasta intrebare vei avea o constientizare a uneia dintre cele 3 situatii..Atunci cand “ a ALTCUIVA” iese ceea ce primesti ca si constientizare la intrebarea ta, in peste 90% din cazuri este vorba despre Pamant care cere o anumita energie de la tine. Ce faci atunci? Ceri ca toata energia pe care o ai disponibila si pe care Pamantul ti-o cere, sa se elibereze in Pamant. Poti sa aduni acea energie, numeri pana la trei si, la trei  o oferi spre Pamant cu o scuturare a mainilor.

Faci acest lucru pana cand durerea dispare. Apoi, dimineata la trezire poti pune intrebarea:” Ce contributie pot fi astazi pentru Pamant, pentru animale, pentru plante?” Poti face apoi tehnica 1,2,3. Un instrument foarte simplu care poate face minuni, daca esti dispus sa ai usurinta in viata ta..

 

 

Chiar este posibil sa avem Usurinta?

 

Invitatia mea pentru tine in aceasta saptamana este aceasta: Intreaba-te: “Sunt eu deschis sa recunosc faptul ca lucrurile pot fi usoare si ca nu mai este nevoie sa creez suferinta, durere si boala in viata mea?” Ce puncte de vedere ma impiedica sa am acest lucru acum? Toate aceste puncte de vedere, vrei sa le eliberezi in totalitate? Multumesc! Right and wrong, good and bad, POC and POD all 9, shorts, boys and beyonds*. De multe ori avem usurinta in anumite parti ale vietii noastre dar nu reusim acelasi lucru in toate aspectele vietii. Unde nu iti permiti sa ai usurinta in viata ta ? Ce puncte de vedere ai creat care nu iti permit aceasta usurinta? Toate aceste puncte de vedere, vrei sa le eliberezi in totalitate? Multumesc! Right and wrong, good and bad, POC and POD all 9, shorts, boys and beyonds*. Una dintre calitatile instrumentelor Access Consciousness este aceea de usurinta. Folosirea acestor instrumente este usoara, asemanator cu ceea ce simtim cand ne jucam. Atunci cand esti obisnuit cu munca grea, sustinuta, cu efortul, aceasta idee de usurinta poate parea neserioasa, chiar poate ofensa si enerva. Undeva, pe parcursul vietii, multi dintre noi am invatat ca pentru ca un lucru sa fie valoros e nevoie de munca grea. Multi dintre noi pretuim numai ce obtinem cu “sudoarea fruntii” si anulam ceea ce vine cu usurinta. Mai mult, de multe ori refuzam sa primim sau sa vedem ceea ce vine usor, in timp ce spunem ca ne-am saturat de greutati si suferinte. Cum ar fi daca am alege diferit?Este minunat sa observi cum dupa o clasa de bars sau dupa o sedinta de bars participantii, care de cele mai multe ori sunt seriosi, tristi, deprimati si nemultumiti , cu dureri, pleaca usori, cu zambetul pe buze si cu constientizarea ca pot alege ceva diferit. Cum se poate si mai bine si mai usor de atat?Fiecare dintre noi care alegem sa avem si sa fim usurinta, bucuria, expresia exuberanta si abundenta suntem un exemplu si o invitatie pentru cei din jur sa aleaga diferit. Suntem aceasta usurinta si schimbam lumea prin aceasta. Putem observa apoi cum lucrurile incep sa devina mai usoare si pentru cei din jur.Vrei sa folosesti un proces care incepe sa creeze mai multa usurinta, bucurie, expresie exuberanta si abundenta in viata ta?Ce energie, spatiu, si constiinta pot fi pentru a fi usurinta, bucuria si gloria care sunt cu adevarat? Tot ce impiedica acest lucru sa apara, distrug si necreez in totalitate! Right and wrong, good and bad, POC and POD, all 9, shorts, boys and beyonds.Spune acest proces de mai multe ori pe zi, in fiecare zi, timp de o luna de zile ( sau mai mult)si vezi ce apare diferit in viata ta.Cum ar fi daca usurinta ar deveni realitatea ta continua? Si daca nu mai e nevoie de munca grea pentru a avea acest lucru? Esti tu dispus sa iti oferi aceasta alegere acum?E alegerea ta, e viata ta!Ce alegi?

 

 

CE INSEAMNA BANII PENTRU TINE?

 

Multi dintre noi consideram banii ca fiind una din sursele principale de frustrare, fata de care nu pare sa avem control asa cum ne-am dori.

 

Punctele de vedere despre bani, emotiile si sentimentele pe care le avem atunci cand ne gandim la bani sunt cele care ne creaza realitatea financiara.

De multe ori refuzam sa ne gandim la bani si punem un val de inconstienta si de orbire in acest sector al vietii noastre.

 

Ai putea sa observi acum, in acest moment, ce emotii si ganduri ai dupa ce ai citit aceste randuri. Acestea sunt parte din energiile care creaza banii din viata ta.

 

Alt lucru pe care il facem uneori e sa cream fantezii legate de bani, asteptand ca acestia sa “pice din cer” sau cautand sa invatam un instrument sau o tehnica care, in mod miraculos, sa aduca toti banii pe care ii dorim.

 

Toti am trait probabil momente in care banii au venit cu usurinta, uneori in moduri neasteptate si surprinzatoare. Cum am putea avea mai mult din acea energie in viata noastra?

 

Avem tot felul de pareri despre ce suntem dispusi sa facem pentru bani, despre sursa din care acestia ar putea veni. Aceasta poate fi alta susrsa de limitari pe care o punem in legatura cu banii. 

Este posibil sa ai usurinta cu banii?

Este posibil sa generezi si sa creezi bani continuu, si sa te si bucuri atunci cand faci acest lucru?

Este posibil sa ai realitatea ta financiara, indiferent de ce se intampla in jurul tau?

 

Iata cateva idei despre cum sa incepi sa schimbi energia din jurul banilor:

 

Ce inseamna banii pentru mine? Tot ce creeaza acest lucru, distrug si decreez in totalitate! Right and wrong, good and bad, POD and POC, all 9, shorts, boys and beyonds.

 

Ce insemn eu pentru bani? Tot ce creeaza acest lucru, distrug si decreez in totalitate! Right and wrong, good and bad, POD and POC, all 9, shorts, boys and beyonds.

 

Ce puncte de vedere am despre bani? toate acestea, distrug si decreez in totalitate.Right and wrong, good and bad, POD and POC, all 9, shorts, boys and beyonds.

 

Ce nu sunt dispus sa fac pentru bani?  Tot ce creeaza acest lucru, distrug si decreez in totalitate! Right and wrong, good and bad, POD and POC, all 9, shorts, boys and beyonds.

 

Ce nu sunt dispus sa fiu pentru a crea bani?  Tot ce creeaza acest lucru, distrug si decreez in totalitate! Right and wrong, good and bad, POD and POC, all 9, shorts, boys and beyonds.

 

Tot ce am facut pentru a duplica realitatea celor din jurul meu in legatura cu banii, distrug si decreez in totalitate! Right and wrong, good and bad, POD and POC, all 9, shorts, boys and beyonds.

 

Joaca-te cu aceste instrumente si vezi ce se schimba! 

 

 

NU SPUNE, NU ASCULTA SI NU CUMPARA POVESTI

 

Unul dintre instrumentele Access Consciousness care poate crea mai multa usurinta in viata ta este : “ Nu spune, nu asculta si nu “cumpara” povesti”.

 

Ce sunt povestile? Sunt moduri in care oamenii justifica limitarile pe care le aleg si modurile in care isi creaza si mentin starea de victima in loc de a recunoaste ca au avut alegere in fiecare clipa. 

 

Pentru cele mai multe persoane a crea si a spune povesti este un mod de a fi.

O poveste este doar o poveste, nimic mai mult. O poveste nu este adevar.

 

Atunci cand “cumperi” povestea cuiva, ii validezi povestea ca si cum ar fi adevarata si ar insemna ceva. Povestea nu inseamna nimic! Ea este doar modul in care refuzam sa fim prezenti si sa ne cream vietile! 

A asculta povestea cuiva este un mod prin care  validam starea de victima a celui care o prezinta si nu este o alegere care expansioneaza posibitati. Si atunci cand incercam sa dam solutii la povesti, de fapt, noi nu recunoastem faptul ca povestea nu este adevarata si ca persoana a avut alegere si a ales.

Lumea in care traim iubeste povestile si nu recunoaste alegerile.

 

In loc sa incepi sa creezi o poveste ai putea intreba: Ce alegeri am facut sa creez aceasta situatie? Ce altceva diferit pot alege acum?

 

Cum ar fi viata ta daca nu ai mai spune povesti?

Cum ar fi viata ta daca nu ai mai “cumpara” povesti?

Cum ar fi viata ta daca nu ai mai asculta povesti..ale tale sau ale altora?

Ce altceva ar fi posibil atunci?

 

Esti dispus sa folosesti acest instrument?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page