top of page

FRAZA DE CURATARE

Unul dintre instrumentele Access este  “fraza de curatare”numita “clearing statement”.
Corect, gresit, bine, rau, POC si POD, toate 9, scurti, POVADS, baieti si nevazute

( varianta originala in engleza, Right and wrong, good and bad, POC and POD,
all 9, shorts, boys, POVADS and beyonds)​
 

Fraza de curatare are rolul de a aduce la suprafata energiile limitarilor pentru a fi curatate. ​

Ea va fi explicata in detaliu in cursul claselor Access.
Este  inclusa aici pentru a avea o idee despre  cum functioneaza Access. Din fericire, nu e nevoie sa o intelegi pentru ca aceasta sa functioneze. Ea e facuta cu scopul de a depasi mintea logica. Daca mintea ta logica ar fi putut sa rezolve tot ceea ce nu functioneaza in viata ta, pana acum ai fi rezolvat toate aceste probleme, nu-i asa? Fraza de curatare are rolul de a accesa mintea ta “nebuna” in care se gasesc toate raspunsurile despre viata  pe care ti-o creezi.
​Pe scurt, ce se intampla si cum folosesti fraza de curatare?  Ea cere ca toate locurile in care creezi inconstienta si in care te tii blocat in acea parte de realitate pe care incerci sa o schimbi, sa vina la suprafata pentru a fi eliberate. Pentru ca ceva sa nu functioneze in viata ta e nevoie sa refuzi sa percepi, sa cunosti, sa fii si sa primesti un anume aspect din  acel “ceva”care nu functioneaza.

Fraza de curatare este proiectata in asa fel ca sa depaseasca mintea logica si gandirea. Este proiectata pentru a aduce mai multa constientizare si capacitate mai mare de a functiona constient, chiar daca nu intelegi cuvintele din fraza, chiar daca din punct de vedere cognitiv nu stii ce anume produce limitarea. Scopul intrebarii este acela de a aduce la suprafata cat de mult posibil din energia limitarii si a judecatii pe care o ai legat de situatia pe care vrei sa o schimbi si apoi sa o arunce in afara existentei folosind propozitia de curatare.​​
Fraza de curatare care urmeaza este versiunea prescurtata in Access pentru diferite energii pe care le cerem sa fie curatate.
Corect, gresit, bine, rau: corect, gresit, bine, rau se refera la “ceea ce este drept, bun, perfect si corect din aceasta situatie si ceea ce  este gresit, rau, inspaimantator, imoral, scarbos si teribil din  acea situatie”. E tot ceea ce consideram ca bun, perfect si\sau corect care ne leaga cel mai mult, pentru ca nu dorim sa le lasam sa plece de la noi, hotarind ca in sfarsit avem ceva in regula, rezolvat.
 

POC sta pentru  “punctul de creatie” a gandurilor, sentimentelor si emotiilor imediat inainte ca decizia de a avea acea situatie sa fie luata.
 

POD  sta pentru “punctul de distrugere”, toate felurile in care te-ai distrus pe tine in scopul de a mentine acea situatie in existenta.
                                            
Toate 9: sta pentru cele 9 straturi de materie pe care le curatam energetic. Versiunea lunga pentru “toate 9” reprezinta:
1. Cum ai  procedat ca sa faci acest lucru (se refera la problema pe care o ai) sa fie drept, bun, perfect si corect sau gresit, teribil, inspaimantator si imoral?
2.In ce mod aceast lucru te diminueaza ?
3.In ce mod acest lucru (se refera la problema pe care o ai) te face sa te simti in mod absolut total, irevocabil, infinit, extrem si etern nesemnificativ?
4.Care sunt recompensele care fac ca acest lucru (se refera la problema pe care o ai) sa fie corect, bun, perfect si in regula sau gresit, teribil, inspaimantator si imoral?
5.Ca si [___________], ce alegeri ai facut sau faci?
6.Ca si [___________] ce creatii creaza legamintele pentru crearea limitarilor?
7.Ca si [___________] cate limitari de dimensiuni mentin acest lucru (se refera la problema pe care o ai) in existenta?
8.Ca si  [___________] cat control, cate definitii, limitari, forme, structuri, semnificatii, liniaritati, concentricitati  folosesti pentru a le mentine in existenta?
9.Ca si [___________] ce anume nu esti dispus sa distrugi  pentru a mentine acest lucru in existenta?

                                                     
Scurti sta pentru “ ce este semnificativ, ce este nesemnificativ legat de acest lucru/situatie, care este recompensa si care este pedeapsa  pentru ceea ce ai creat? Aceasta este versiunea scurta pentru scurti.
Versiunea lunga pentru Scurti este :
Ce semnificatie are [lucrul/situatia] pentru mine?
Cum o fac nesemnificativa?
Pentru ce anume ma autopedepsesc si pentru ce anume ma torturez legat de aceasta situatie?
Care sunt recompensele pe care le primesc legat de aceasta situatie? Cate straturi si non-straturi am in legatura cu aceasta situatie?
Cat de mult glop, glop nesemnificativ si glop am legat de aceasta situatie? ( glop reprezinta tot ce e in afara noastra si care ne manipuleaza, domina si controleaza)
 

Baieti sta pentru sfere nucleate. Acestea sunt pre-verbale. In linii mari, acestea au de-a face cu zonele din viata noastra unde am incercat in continuu sa dam de capat la ceva anume fara nici un rezultat.
 

Ai incercat vreodata sa cureti straturile unei cepe, fara a obtine nici un rezultat, in afara de lacrimi? Daca nu ajungi niciodata la “miez”, la “nucleu”, nu mai este vorba  de o “ceapa” ci este vorba de o sfera nucleata. Multe din problemele pe care am incercat sa le curatam ca pe straturi de foi de ceapa de fapt nu erau cepe, erau sfere nucleate.
 

Sferele nucleate sunt precum dispozitivele de baloane de sapun cu care se joaca copiii. Acestea au 5 camere mici inauntru in care sufli si se umplu cu alte balonase de sapun. Cu cat spargi balonasele cu atat mai mult se formeaza altele si nu dispar niciodata. Sursa problemei se afla de fapt la cel care sufla balonasele iar tu continui sa spargi balonasele ca si cum ele ar fi sursa si de aceea ele nu dispar.
 

Cat de multe sfere nucleate ai, pe care le- ai identificat in mod gresit si ai aplicat in mod gresit ca fiind cepele incomplete din viata ta? Tot ceea ce creaza aceste lucruri, vrei sa le distrugi si sa le ne-creezi in totalitate, te rog frumos? Corect, gresit, bine, rau, toate 9, POC si POD, scurti, baieti si beyonds
POVADs - sunt punctele de vedere pe care le aperi și le eviți care mențin acest lucru în existență.                                           
Beyonds este un sentiment sau o senzatie pe care o ai in corp si care parca te paralizeaza. Ti s-a intamplat vreodata sa primesti o factura cu o valoare cu mult mai mare decat te-ai fi asteptat, exagerat de mare? Atunci cand ai primit-o si ai vazut-o totul s-a oprit si solidificat in timp, in spatiu, in dimensiuni si in realitate. Acesta este un “beyond”
( nevazut).
Sunt multe lucruri in viata care iti creaza acest efect. De fiecare data cand “te simti inghetat intr-o situatie ” este un “beyond”care te tine prizonier. Dificultatea cu un “beyond” este ca te impiedica sa fii prezent.
bottom of page