top of page

NOUL CURENT-GASCA CONSTIINTEI

Exista un Nou Curent in Lume- - Si Tu esti, Probabil, Parte din El-

Articol scris de Dianne Collins,

Ganditor original, personalitate media, creator al QuantumThink

Cine sunt personajele acestui Nou Curent? Ce vor ei? Ce stiu ei? Care sunt implicatiile economice, sociale si politice a acestui flux in crestere rapida?

O sa iti spun de ce a trebuit sa scriu acest articol. Am intalnit un fenomen care trebuie sa fie spus. Exista o miscare subterana minunata care trebuie sa ajunga la lumina. De fapt ma surprinde enorm faptul ca cei care se ocupa de marketing, liderii si strategii politici nu sunt constienti de acest lucru.

Dupa ce am fost intervievata in sute de programe radio si TV in ultimii trei ani, si dupa ce mi-am petrecut de doua ori mai mult timp cu pregatirea acestor emisiuni, acum a trebuit sa ma intreb-a fost cumva in toate acestea un scop mai mare? Ce mi s-a aratat de la Forta? Aproape 300 de interviuri si peste 900 de emisiuni dupa ele, si realizarile nu sunt atat de uimitoare. Poate parea chiar evident-si totusi trebuie sa o spun:

Exista o un Nou Curent.

Probabil ca esti parte din el.

Eu o numesc “ Gasca Constiintei”

Millioane de oameni in jurul lumii fac parte din acest Nou Curent. Nu se defineste nici ca o generatie, crez politic sau religios. Acest Curent Nou se defineste prin recunoasterea faptului ca ne trezim spre o noua minte, cu o vedere expansionata si da, un nivel crescut al constiintei pentru umanitate-noua constiinta!

"Constiinta"? Nu este exact subiectul despre care se vorbeste la cocteiluri sau in discutiile din consilii. Sau, este?

CINE SUNT ACESTI MISTICI AI NOULUI CURENT, CARE SE AFLA PRINTRE NOI?

Nu e nevoie sa stii despre cristale sau sa stii sa citesti aura pentru a face parte din acest Curent al Constiintei. Nu trebuie sa fii capabil sa oferi o prelegere despre fizica cuantica. In turul meu virtual de-a lungul culturilor si tarilor am intalnit producatori de emisiuni, gazde, invitati si ascultatori care sunt oameni de stiinta, doctori, antreprenori, executivi, celebritati, politicieni, profesori, studenti, constructori, arhitecti, artisti, contabili, avocati. Toti au vorbit despre saltul spre o constiinta mai mare si cum sa ajungem acolo. Da, sigur. Ce reprezinta acest Nou Curent al Constiintei este de fapt, tu, cel care se trezeste si care vrea ca lumea sa se trezeasca, deasemeni.

CE VREA NOUL CURENT ESTE DE FAPT “VREAU UN ALT PUNCT DE VEDERE”

A trebuit sa ma intreb: De ce din ce in ce mai multi oameni asculta aceste emisiuni? Si am inteles ca ceea vor e: un nou punct de vedere.

Noul Curent tanjeste dupa discutii despre constiinta in locul dezbaterilor politice marketingul bazat pe frica, glamorizarea si boala drogurilor, ipocrizia religioasa, si punctele de vedere limitate sau stupide care se vor a fi gandire. Noul Curent doreste o conectare mai profunda si mai autentica la viata si recunoastrea interconectarii dintre noi, interdependentei economice si legaturii spirituale.

Noul Curent doreste politicieni care merita sa fie lideri, votanti care se uita la cei pe care ii voteaza si nu la partidul din spatele lor, media care pune intrebari adevarate care conduc la solutii care se sustin. Noul Curent doreste practici legate de sanatate care au ca punct de plecare stiinte energetice avansate, hrana nutritiva care are gust bun, distractii care au caractere care reflecta noua constiinta si educatie care ii invata pe tineri cunoasterea esentiala cu toate cinci facultati esentiale ale mintii “cuantice”.

Noul Curent doreste un alt discurs unde nu trebuie lupta pentru drepturile umane si pentru o economie mondiala care nu este dependenta de industria militara complexa pentru a prospera. Ei vor ca ipocrizia si proclamarea virtutilor care sunt traite sa se termine fara a mai pretinde ca totul este bine cand nu este. Ei vor sisteme media care sunt inteligente nu mascarada jurnalistica care ofera mereu doar rapoarte de accidente si crime la toate stirile. Noul Curent doreste mai mult decat aratarea cu degetul si cauta discutii nu despre pe cine sa blamam dar despre care este sursa acestor lucruri- bigotism, terorism, animozitati politice, lideri corupti, inechitati de remunerare-pentru a crea solutii adevarate.

INGERUL MARE DIN CAMERA

Ce nu au realizat strategii economici si politici? Poate deoarece ei sunt fixati in ideile demografice si psihografice, ei nu realizeaza ca Noul Curent nu se incadreaza in lumea lor.

Milenarii, cei cu Genele X, Y, boomerii si chiar si octogenarii sunt toti in favoarea unei constiinte mai mari. Cei din Noul Curent nu sunt doar persoane care vor “sa reuseasca”. Si persoane cu faima si averi mari vor o noua constiinta. Urmareste cum apartitia meteorica a melodiei lui Pharell numita Happy, a atras magnetic milioane de fani care vor sa fie fericiti, discursul lui Jim Carrey de la Universitatea Maharishi adresata Comunitatii Meditatie Transcedentala, Paris Hilton care a fost surprinsa purtand sub brat o carte de spiritualitate foarte populara , eruditiile despre “stirile reale” ale lui Russell Brand in"The Trews" , pasiunea Ariannei pentru The Third Metric, stirile conventionale si talk show-rile regulate sau clipuri despre “treziri” politice surprinse in comediile lui Jon Stewart, Stephen Colbert siBill Maher. Sunt indicii peste tot.

Impactul politic al Noului Curent pare sa fie neexploatat. Imagineaza-ti ce ar crea aducerea acestor noi moduri de gandire in comert, divertisment, ideologii politice.

MARKETERI-FITI CONSTIENTI

Va rugam sa nu faceti greseala de a numi aceasta Noul Curent ca fiind o subcultura.

Neti, Neti -- Nu e asta, Nu e asta.

New Age? Nu. Creatii Culturale? Nu chiar. Liberalism? Nu e politic. Mindfulness? Ar fi prea putin.

Exista o fraza in sanscrita care inlatura ceea ce nu este constiinta mai inalta.

Neti, neti. Se traduce prin: Nu e asta, nu e nici asta. Sa fie clar: Noul Curent nu este un alt nume pentru New Age, Creatii Culturale, Liberalism sau Mindfulness.

New Age? Nu e.

Este o vedere ingusta sa trivializezi Noul Curent ca fiind legat de self help, dezvoltare persoanala, modalitati care te fac sa te simti bine, sau alta interpretare bizara data termenului “New Age”.

Creatii Culturale. Nu e acelasi lucru.

Distinctia pe care “Creatiile Culturale” au stabilit-o in anul 2001 de sociologul Paul Ray si de psihologul Sherry Anderson , pentru a distinge cresterea psihografica numita “subcultura”—bazata pe diferenta in seturile de valori si diferitele stiluri care contrasteaza traditionalistii moderni si cosmopolitanii moderni. Pentru Noul Curent, aceste lucruri sunt neclare.

Liberali? Nu este politic.

Exista o distinctie cruciala care trebuie facuta aici. Atunci cand Michele Obama doreste mancare mai buna pentru copiii, Sting doreste sa aiba grija de oceane, acestea nu sunt demersuri politice. Acestea reprezinta constiinta treaza, constienta de consecintele nutritiei sarace in productivitatea si fericirea tinerelor generatii care vor conduce in viitor si asupra rolului vital al atmosferei oceanice sanatoase asupra oricarui aspect al vietii, de la comert, pana la toate creaturile.

Mindfulness? Nu este suficient.

Cat de mult vor practica “mindfulness” directorii stresati sau copiii superactivi . Era Noastra Cuantica ne invata ca trebuie sa vedem viata diferit si ca trebuie sa ne restructuram gandirea. Mindfulness este un start maret pentru trezirea personala, si totusi, nu suficient pentru a caracteriza emergenta Noului Curent. Trebuie sa vedem imaginea de ansamblu.

DESPRE CE VORBESTE NOUL CURENT

Continutul conversatiei este despre lucrurile pe care le vezi pe care le vezi deobicei in vechiul curent-starea lumii, politica, relatii, bani, sanatate, afaceri, cariera, scop si semnificatie. Diferenta nu este in subiecte ci este in punctul de vedere, este punctul de vedere. Contextul este diferit. Si, paradoxal, noul Punct de Vedere expansioneaza cu adevarat aceste subiecte.

Oamenii converseaza pe teme care merg de la stiinta si spiritualitate la cum putem gandi diferit pentru a avea o lume care functioneaza. Se discuta despre vindecare energetica avansata, inventii ecologice, intuitie si puterea intentiei.

Se vorbeste despre o schimbare monumentala de paradigma de la Era Industriala la Era Cuantica. Se discuta si de fapt se fac si studii depre experiente in apropierea mortii, experiente dupa ce mori, despre taramurile angelice alaturi de neurostiinta de frontiera, descoperiri cuantice despre conexiuni minte-minte si minte si materie, precum si evidenta stiintifica despre rolul inimii spirituale in mentinerea pacii si starii de bine.

CE STIE NOUL CURENT

Starea noastra colectiva da nastere la starea lumii.

Noul Curent stie ca starea noastra de constiinta, individuala dar si colectiva, este de fapt forta conducatoarea fundamentala si ultima a fiecarui aspect al vietii-care da nastere la toate rezultatele. Noi suntem cei care cream toate acestea, in functie de obiceiurile noastre de a gandi.

AFARA DIN SIFONIERUL CONSTIINTEI

Noul Curent are cel mai simplu si cel mai profund dintre toate scopurile- - sa fii fericit, sa stii cum se intampla acest lucru, sa devii maestru in crearea fericirii, pentru tine si pentru toata lumea.

Pana acum, gasca constiintei a stat in sifonier. Sifonierul este plin si da pe din afara. Este timpul ca gasca constiintei sa iasa afara si sa se recunoasca ca fiind Noul Curent, dar sa nu intelegi gresit. Dorinta pentru trezirea constiintei nu este un trend nou. Noul Curent este aici pentru a dainui.

* "5 Facultati Naturale ale Mintii" se refera la: Intentie, Intuitie, Energie Subtila,

Rezonanta, Meditatie Din cartea autorului Gandesti Cuantic? Pagina 316

Foto : "The New Mainstream" (c) 2013 Dianne Collins

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page