top of page

Cum este Diferit Access Consciousness?


Ai mai jos un articol, o perspectiva despre Access Consciousness scrisa de Marilyn Bradford, Facilitator Certificat Access Consciousness din America.

“Esti un cautator?

Ai stiut intotdeauna ca trebuie sa fie mai mult disponibil?

Am incercat diferite modalitati inainte de a intalni Access Consciousness®.

De-a lungul timpului am urmat religii din Est si din Vest, am urmat un guru in India, am fost un astrolog foarte bun, am urmat toate tipurile cunoscute de meditatii, am petrecut multi ani in grupuri de 12 Pasi.

In plus, am fost psihoterapeut in ultimii 22 de ani si am facut nenumarate tipuri de terapie si de traininguri.

Access Consciousness® nu se aseamana cu nimic din ceea ce am facut vreodata. Este o categorie aparte.

Nu este “ cale spirituala”, metafizica sau religioasa.

De ce?- pentru ca nu contine dogme sau nu are o structura sau un set de convingeri pe care sa le accepti ori cu care sa te potrivesti.

Mi-a luat ceva vreme sa imi dau seama de impactul acestui fapt.

Noi toti cautam similaritati intre ce e nou si ce ne este cunoscut. Nu poti face acest lucru cu Access Consciousness.

Nu se aseamana cu nimic din tot ce am intalnit “pe piata”!

Tot ce am incercat pana la Access se baza pe un sistem de credinte-in stele, in dumnezei, in teorii ale comportamentului uman, nemaivorbind despre adevarurile asumate despre om, despre realitatea in care traim, depre ce este si ce nu este posibil.

Fiecare modalitate era, in mod esential, un raspuns-un set de concluzii pe care sa le accepti ca si baza pentru a lua decizii si pentru a sti cine esti, ce este posibil si ce nu este posibil, cum sa actionezi, ce sa faci sau sa nu faci. Fiecare modalitate dadea persoanei un fel de definitie despre cine este.

Nu puteai merge mai departe de limitarile paradigmei date. Era un fel de cutie si era nevoie sa stai in cutie sau altfel sa suferi consecintele grupului.

Access nu are dogme, nu are sisteme de credinte sau o paradigma in care sa crezi sau pe care sa accepti ca si adevar. Nici un fel de granite sau de limitari nu sunt puse asupra ta.

Aceasta este una din calitatile care o face atat de diferita. Gandeste-te putin- ai intalnit sau ai fost implicat vreodata in ceva ce nu incepea prin a te defini si a-ti oferi un cos plin cu “adevaruri”?

Access Consciousness este despre a imputernici pe oameni sa stie ceea ce stiu. Nu intr-un context sau intr-un set de structuri dar ca fiinta infinita care este capabila sa stie totul.

Access este despre a-ti facilita sa fii propriul tau expert in loc de a te baza pe “adevarurile” altcuiva.

Access nu te va defini vreodata sau nu va limita ce poti fi, ce poti face , ce poti crea sau genera. Uau! Nu am mai cunoscut ceva atat de eliberator, chiar daca ar putea parea putin inspaimantator la inceput! Mai sunt multe alte lucruri care fac Access diferit.

Chiar daca la inceput acest lucru nu a fost evident pentru mine, am realizat dupa o vreme ca toate modalitatile pe care le-am urmat se bazau pe o judecata. A fost mereu un sens de ce era bine si ce nu era bine, ce era corect si ce era gresit. Aceste judecati erau privite ca si adevaruri si nu ca ceea ce erau de fapt, punctul de vedere arbitrar al altcuiva.

Nu numai acest lucru, dar mai mult, fiecare lucru bazat pe judecata ne mentine in polaritate. E un fel de sistem binar care nu poate fi depasit.

Access opereaza dintr-un spatiu al lipsei de judecata. Este despre constiinta.

Am observat in ultimii cativa ani ca multi dintre asa numitii guru vorbesc acum despre constiinta in loc de iubire.

Este lucrul despre care fondatorul Access Consciousness, Gary Douglas vorbeste de mai bine de 25 de ani si, din cate stiu eu, e singurul care da si o definitie a constiintei: cu cuvintele lui, “ Constiinta include totul si nu judeca nimic”.

Cat de diferita ar fi viata ta daca nu ai mai judeca?

Si daca nu ai mai fi condus de setul fix de credinte al altora despre ce e drept si nedrept pentru tine? Si daca ai avea instrumentele pentru a nu te mai judeca vreodata? Ar deschide acest lucru viata ta in feluri de neimaginat? Pentru mine a facut-o, cu siguranta!

Emfaza pusa pe instrumente si metode care functioneaza este alt lucru care face Access diferit. In timp ce multe modalitati ofera cateva tehnici, nu am mai gasit ceva care sa iti ofere atat de multe instrumente si metode potente si eficiente. Aceste instrumente nu sunt date cu asteptari specifice despre ce ar trebui sa se realizeze prin folosirea lor.

Exista doar constientizarea ca instrumentele vor asista pe oameni in eliberarea lucrurilor care ii limiteaza. Fiecare persoana e incurajata sa foloseasca instrumentele care functioneaza pt el/ea si sa isi atinga tintele care rezoneaza cu ceea ce ar dori sa obtina.

In Access, intrebarea si alegerea inlocuiesc raspunsurile si retetele despre cum sa te porti si cum sa interpretezi lumea.

Nu am realizat puterea pe care o reprezinta faptul de a pune intrebari si de a fi intrebarea pana cand am inceput sa il folosesc in toate aspectele vietii mele. In loc sa spun, “ Of, sunt trista” (si, sunt trista este o concluzie -o forma de judecata) acum intreb: “ Ce se intampla aici? Si, : “ A cui tristete percep?” Si, “ Ce pot sa fiu sau sa fac pentru a schimba acest lucru?”

Si, multe alte intrebari care ma scot din judecata si ma deschid spre posibilitati. Doar acest instrument a creat in sine imense transformari in practica mea de psihoterapeut. Datorita intrebarilor, care nu iau nimic ca fiind important, clientii mei au mai multe optiuni si posibilitati disponibile.

Si, mai mult, nu incercam sa “rezolvam “ o problema care poate nu este ce pare sa fie si care poate nici nu apartine clientului de la bun inceput! Punerea intrebarilor permite clientului sa inceapa sa se increada in sine si sa stie ca stiu ce e adevar pentru el sau ea.

E foarte diferit de situatia in care terapeutul ii spune clientului ce se intampla cu el , cum ar fi: “ Bineinteles ca esti trist, tocmai ai divortat.“ Intrebarea te imputerniceste in timp ce raspunsul te dez-imputerniceste si intareste “puterea si autoritatea” in asa numitul expert.” Marilyn Bradford, CFMW at Access Consciousness

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page