top of page

Schimbarea... cu Usurinta sau cu Suferinta?

Pentru multa lume schimbarea este asemanatoare cu o moarte si, de fapt, ea este o inlocuire a unor posibilitati cu altele noi.

Pentru multi dintre noi schimbarea este de fapt cea care ne inspira si ne entuziasmeaza.

E posibil ca unii dintre noi sa fi fost iubitori de schimbare cand eram mici iar mai apoi, dupa ce am crescut, am luat punctele de vedere ale celor din jur cum ca schimbarea nu e de dorit si e chiar periculoasa.

Daca te surprinzi ca spui ca schimbarea ma sperie, intreaba-te: Ma sperie aceasta schimbare cu adevarat sau ma excita si ma bucura? Poate vei descoperi ca de fapt e entuziasm fata de nou si de ce ar putea fi posibil.

De ce am vrea sa schimbam lucruri?

Ei bine, uneori doar pentru ca putem si doar pentru ca ne aduce un nou avant si o noua inspiratie.

Alteori schimbam lucruri pentru ca nu functioneaza sau nu mai functioneaza pentru noi. Sau, ne dorim sa schimbam lucruri pentru ca suferim si vrem ceva diferit.

E stiut faptul ca atunci cand faci acelasi lucru vei obtine acelasi rezultat. Cand esti acelasi lucru vei obtine acelasi rezultat.

Pentru a avea ceva diferit e nevoie sa alegi sa faci si sa fii ceva diferit.

In orice situatie pe care ai vrea sa o ai diferita, intreaba: Ce pot eu sa fac sau sa fiu diferit care sa schimbe aceasta situatie?

Ti s-a intamplat vreodata sa intri intr-un loc in care toata lumea era trista si suparata iar tu intr-o stare de bucurie si entuziasm? Si, pentru ca ai intrupat acea stare de entuziasm, lucrurile in jurul tau au inceput sa se schimbe? Cum ar fi daca ai incepe sa faci acest lucru in mod constient tot timpul? Cum ar fi daca ai alege sa fii si sa faci ceva diferit indiferent de ce se intampla in jur?

Iata cateva intrebari pe care sa le folosesti pentru a descoperi punctele tale de vedere despre schimbare:

Ce inseamna schimbarea pentru mine?

Ce inseamna lipsa schimbarii pentru mine?

Aleg sa schimb lucruri cand imi este bine sau cand imi este greu?

Ce instrumente am la dispozitie pentru a schimba rapid lucruri?

Multi dintre noi am ales suferinta si durerea pentru a schimba lucruri, multi dintre noi am devenit durerea si suferinta atat de mult incat nici nu mai credem ca lucrurile se pot schimba si ca altceva este posibil.

Si daca toate aceste lucruri sunt minciuni?

Si daca schimbarea ne este la indemana in orice clipa?

Si daca poate fi usor sa schimbi si, mai mult, poate fi amuzant sa schimbi?

Ce pot eu face diferit astazi care sa creeze o viata diferita?

Ce pot eu face sau pot fi diferit in aceasta relatie?

Ce alegeri diferite am disponibile aici si nu am vrut sa le vad?

In cursul claselor Access Consciousness pot sa vad cum participantii aleg schimbarea si aleg usurinta in schimbare. Da, uneori, ce vine cu alegerea de a schimba poate sa creeze o situatie in care nu mai stii cine esti si ce vrei... si, din acel spatiu, punand intrebari, incepi sa descoperi cine esti si ce vrei sa alegi.

Cu cat alegi mai mult schimbarea, cu atat ea devine mai usoara si mai dorita. Si, e posibil sa descoperi ca nu este nimic de speriat, ci, dimpotriva, te inspira si ii inspira si pe cei din jur..

Ai grija, s-ar putea sa fie “contagioasa”.

pentru website-ul Astrocafe si este republicat aici.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page