Dincolo de Abuz


Probabil ca cea mai mare parte dintre oameni au trait la un moment dat in viata, una sau mai multe forme de abuz. Exista numeroase forme diferite de abuz pe care le-am trait si pe care le-am blocat in corpul si in constiinta noastra si pe baza caruia, multi dintre noi ne cream viata.

Exista abuzul fizic pe care ceilalti il fac fata de noi sau pe care noi il facem asupra corpului nostru. Atunci cand mancam ceva ce corpul nu vrea sa manance, aceasta poate fi o forma de abuz. Atunci cand nu ne intrebam corpul daca, ce si cat vrea sa manace aceasta este o forma de abuz. Atunci cand facem sporturi care ne chinuie corpul acesta este o forma de abuz. Atunci cand suntem judecati sau cand ne judecam corpul, acestea sunt forme de abuz. Atunci cand facem diete ciudate si chinuitoare, fara sa ne intrebam corpul daca le vrea, aceasta reprezinta o alta forma de abuz.

Exista apoi si abuzul psihic pe care noi il facem asupra noastra si pe care ceilalti il fac asupra noastra. Critica, judecata, respingerea sunt forme de abuz. Atunci cand nu ne oferim ceea ce ne dorim in viata, aceasta este o alta forma de abuz. Atunci cand ceilalti nu ne permit sa fim ceea ce suntem sau cand noi nu ne permitem sa fim ceea ce suntem, aceasta este o forma de abuz.

Exista si abuz emotional pe care noi il facem asupra noastra sau pe care ceilalti il fac in ceea ce ne priveste.

Exista abuzul monetar, atunci cand ne abuzam cu lipsa banilor sau cu faptul de a nu avea usurinta in ceea ce priveste banii.

Exista si abuz spiritual, prin care am fost dezimputerniciti de religii, culte, scoli, universitati, organizatii.

Exista abuz sexual atunci cand nu ne intrebam corpul cine este potrivit pentru noi sa avem sex cu si atunci cand sexul nu este ceva ce ne hraneste corpul si ne expansioneaza.

Negiljenta este o forma de abuz, alcoolismul este o forma de abuz. Atunci cand suntem in preajma persoanelor care au forme de abuz in sistemul lor, acestea ne influenteaza si pe noi.