top of page

Nu spune, nu asculta si nu “cumpara” povesti


Unul dintre instrumentele Access Consciousness care poate crea mai multa usurinta in viata ta este: “ Nu spune, nu asculta si nu “cumpara” povesti”. Ce sunt povestile? Sunt moduri in care oamenii justifica limitarile pe care le aleg si modurile in care isi creeaza si mentin starea de victima in loc de a recunoaste ca au avut alegere in fiecare clipa. Pentru cele mai multe persoane a crea si a spune povesti este un mod de a fi. O poveste este doar o poveste, nimic mai mult. O poveste nu este adevar.

Atunci cand “cumperi” povestea cuiva, ii validezi povestea ca si cum ar fi adevarata si ar insemna ceva. Povestea nu inseamna nimic! Ea este doar modul in care refuzam sa fim prezenti si sa ne cream vietile!

A asculta povestea cuiva este un mod prin care validam starea de victima a celui care o prezinta si nu este o alegere care expansioneaza posibitati. Si atunci cand incercam sa dam solutii la povesti, de fapt, noi nu recunoastem faptul ca povestea nu este adevarata si ca persoana a avut alegere si a ales. Lumea in care traim iubeste povestile si nu recunoaste alegerile. In loc sa incepi sa creezi o poveste ai putea intreba: Ce alegeri am facut sa creez aceasta situatie? Ce altceva diferit pot alege acum? Cum ar fi viata ta daca nu ai mai spune povesti? Cum ar fi viata ta daca nu ai mai “cumpara” povesti? Cum ar fi viata ta daca nu ai mai asculta povesti... ale tale sau ale altora? Ce altceva ar fi posibil atunci? Esti dispus sa folosesti acest instrument?

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page